Need assistance?
Our team is here to achieve your goals. Speak with our experts.

100 % procesintegreret kontrol ved høje gennemløbshastigheder

 

Når fuldstændighed er vigtig, eller når materiale tilsættes eller fjernes, er vejning en enkel metode til at gennemføre kvalitetskontrol, hvor snævre grænseværdier skal testes under processen eller på det færdige produkt. Kombineret med høj gennemløbshastighed kan vejning forbedre produktkonsistensen og øge produktiviteten.

100 % procesintegreret kontrol ved høje gennemløbshastigheder
100 % procesintegreret kontrol ved høje gennemløbshastigheder

Kvalitetskontrol er vigtig i enhver produktionslinje med henblik på at optimere udbyttet, undgå spild og sikre, at produktet lever op til kundens forventninger. Kvalitetskontrol ved vejning – om det så er automatisk, halvautomatisk eller manuel vejning – kan forbedre proceshastigheden og reducere antallet af menneskelige fejl.

Vægtbaseret kvalitetskontrol
Der er en tendens mod vægtbaseret kvalitetskontrol, hvor producenten kan kontrollere alle dimensioner på én gang og på et splitsekund. Her kontrolleres forskelligheder ned til 0,0001 procent nøje, og produktet kan vende i en hvilken som helst retning. Metoden er faktisk så nøjagtig, at det er muligt at registrere et manglende riskorn i 1 kilo ris.

Vægtbaseret kvalitetskontrol giver hurtige metoder til fuldstændighedskontrol af dele, sæt og moduler. Det er velegnet til manuel og automatiseret produktion, emballering og forsendelse. Det registrerer overskridelser af grænseværdier, som kan være langt sværere at registrere med andre metoder. Registrerbare fejl omfatter små montageafvigelser, utilstrækkelig emballering, hulrum i støbninger og belægningsskader.

Manuel og automatisk vægtbaseret kvalitetskontrol
Der findes flere metoder til vægtbaseret kvalitetskontrol. Statiske over/under-kontrolvægte som METTLER TOLEDO’s ICS5 er ideelle til hurtig kvalitetskontrol i manuelle processer. Over/under-kontrolvægte fungerer godt til små batcher i montage- og produktionsprocesser.

Specialfunktioner kan øge driftshastigheden, også ved manuelle eller semimanuelle procedurer. METTLER TOLEDO’s intuitive colorWeight®-display indikerer straks, om produktet lever op til specifikationerne eller ej. En intern produktdatabase gemmer relevante produktdata, såsom tara, målvægt og grænseværdier, så det er nemt og hurtigt at hente oplysningerne igen. Vægtdata gemmes også i transaktionsfortegnelsen.

Højpræcisionsvejemoduler
Når du skal kontrollere kvalitetsparametre under processen med små grænseværdier eller meget små dele på produktionsmaskineniveau, kan højpræcisionsvejemoduler i kombination med håndteringsudstyr eller et stop/go-transportbånd være den perfekte løsning. Disse moduler registrerer overskridelser af grænseværdier på 1 ppm på et splitsekund.

Gnidningsløs integrering i processen gør det muligt at udføre 100 % kontroller, uden at det går ud over gennemløbet. Når du vejer, betyder belysning og placering af delen ingenting. Denne metode kan derfor bruges til at kontrollere komplekse former, skjulte strukturer og inkonsistens i materialet. Gennemsigtige eller reflekterende materialer, som kan sabotere kamerabaserede kvalitetskontroller, kan også kontrolleres ved vejning.

Dynamiske kontrolvægte
Dynamiske kontrolvægte kan bruges til at sikre produktkvalitet in-line og kontrollere emballagefuldstændighed, når de placeres ved transportbåndets afslutning i logistikapplikationer. De anvendes typisk til at kontrollere store batcher og kan være ideelle i produktionsmiljøer, hvor der behandles mere end 40 produkter i minuttet.

Hvis du vil læse mere om, hvordan vejning kan forbedre præcision og kvalitetskontrol i dine produktionsprocesser, kan du besøge: Completeness-Control