Automizované váženie, zvýšenie efektívnosti výroby

 


Efektívna automatizácia procesov môže zvýšiť produktivitu výroby s menším počtom pracovníkov. Inovatívna automatizovaná kontrola úplnosti alebo preberanie objednávok znamená, že obsluha zasahuje len vtedy, keď je upozornená na potrebu vyprázdnenia zásobníka, výsledkom čoho je výrazná úspora času a práce.

Automizované váženie, zvýšenie efektívnosti výroby
Automatizované váženie

Automatizované váženie môže znížiť prevádzkové náklady a čas venovaný na prepravu dielcov. Počítacie váhy METTLER TOLEDO ICS5, ktoré umožňujú kontrolné váženie, počítanie kusov a plnenie, ponúkajú aj špecializovaný softvér a signalizačný digitálny vstup/výstup (I/O), ktorý umožňuje obsluhe venovať sa dôležitejšej práci.

Typické automatické nastavenie
Počítanie alebo kontrolné váženie pre kontrolu úplnosti a preberanie objednávok sa obyčajne vykonáva na výrobných zariadeniach. Obyčajne to obsahuje určitý stupeň automatizácie, s váhovým terminálom pripojeným na jednu alebo dve váhové plošiny.

Na kompaktných váhach ICS5 možno aktivovať kontrolné váženie alebo plnenie na cieľovú hodnotu, takže terminál môže sledovať počet dielcov voči cieľovej hmotnosti. Po dosiahnutí cieľovej hodnoty terminál presmeruje tok na druhý zásobník. Nie je potrebný žiaden zásah obsluhy.

Automizované váženie, zvýšenie efektívnosti výroby
Automatizované váženie

Rozhranie rozširuje automatizáciu
Alarmy a ostatné signály sú dostupné cez voliteľné digitálne I/O rozhranie. Toto rozhranie generuje 12 V DC výstupy na riadenie externých alarmov alebo odoberacích jednotiek. Na poslanie digitálnych informácií z váh na programovateľnú logickú riadiacu jednotku možno použiť celkom štyri výstupy. Podobne vstupy umožňujú váham prijímanie povelov pre kritické operácie, ako je tarovanie alebo nulovanie.

Externý svetelný alarm upozorňuje obsluhu na potrebu výmeny plného zberného zásobníka za prázdny; avšak aj výmenu zberných zásobníkov možno automatizovať. Tlač dokumentuje naplnené zberné zásobníky identifikáciou výrobku, dátumom, časom, počtom dielcov a inými potrebnými údajmi, čím sa zabezpečí jasná nadväznosť a uľahčí audit.